Priprave na Majski tek - City & Sky run 2019

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z Društvom tekačev Vipavske doline ponuja pravi recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

Priprave na tekaške preizkušnje City run 11km ter Sky run 16km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.

Tekaški prireditvi City run ter Sky run 2019, bosta potekali v soboto 4. maja 2019.

V družbi tekačev Vipavske doline bomo vadili v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki z tekom začenjajo na na novo ali po prekinitvi ter niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2      Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Majskem teku.  

3.     Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Vsebino programa bomo dopolnili s tekom po razgibanih progah

S tekom po razgibanem terenu zagotovo še izboljšujemo svojo vzdržljivost. Tukaj se bomo osredotočili predvsem na to, da ne bomo pohodili korenin ali kamnov. Čas nam bo zagotovo mineval drugače. Med samo vadbo bomo iskali lep razgled, ki nas bo zagotovo prevzel. To je tudi razlog, da bomo hitreje napredovali v vzdržljivosti, saj boste veliko časa preživeli v čisti aerobni obremenitvi, zaradi katere se vam bo povečala splošna fizična pripravljenost, posledično pa boste zmorali preteči daljše razdalje. 

info

Pričetek:
- Četrtek, 7. marec ob 18.00

Rok prijave:
- Prijava zaprta

Termini: 
- Torek in četrtek ob 18.00

Zborno mesto:
- Pred glavnim vhodom športnega centra Ajdovščina

Udeležba je brezplačna!

temperatura vode: 25oC
petek 21.07., ODPRTO od 9h do 19h

aktualno

  • 18.06.2019Letno kopališče odpira svoja vrata

    Dvignite pulz in se nam pridružite na dogodku dan odprtih vrat, ki bo potekal v petek 21. junija.
    Športni center Ajdovščina bo svoja vrata v svet športa odprl med 15.00 in 22.00 uro, kjer bomo predstavili športne programe letošnjega poletja ter ostalo ponudbo centra. Od 22. junija dalje pa bo letno kopališče obratovalo po ustaljenem urniku in ceniku.

  • 29.04.2019Obvestilo o zapori cest Majski tek 2019

    V soboto, 4.5.2019 je na sporedu tradicionalna tekaška preizkušnja 16. Majski tek.
    Prireditev se prične od 9.00 ure dalje s teki najmlajših med 300 m in 2000 m. Ob 10.00 ter 11.00 uri pa se bodo na proge podali tekmovalci na 16. ter 11. kilometrsko preizkušnjo.