Ajdovski tek-priprave

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z Društvom tekačev Vipavske doline ponuja pravi recept in pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

Priprave na tekaške preizkušnje Castra run - 11 km ter Sky run - 16 km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.

Tekaški prireditvi Castra run ter Sky run 2020, bosta potekali v nedeljo 26. aprila 2020.

V družbi tekačev Vipavske doline bomo vadili v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki s tekom začenjajo na novo ali po prekinitvi in niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2      Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Ajdovskem teku.  

3.     Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Vsebino programa bomo dopolnili s tekom po razgibanih progah

S tekom po razgibanem terenu zagotovo še izboljšujemo svojo vzdržljivost. Tukaj se bomo osredotočili predvsem na to, da ne bomo pohodili korenin ali kamnov. Čas nam bo zagotovo mineval drugače. Med samo vadbo bomo iskali lep razgled, ki nas bo zagotovo prevzel. To je tudi razlog, da bomo hitreje napredovali v vzdržljivosti, saj boste veliko časa preživeli v čisti aerobni obremenitvi, zaradi katere se vam bo povečala splošna fizična pripravljenost, posledično pa boste zmorali preteči daljše razdalje. 

info

Pričetek: torek, 4. februar,
Zaključek: četrtek, 23. april.
 
Rok prijave:
prijava zaprta

Termini: 
torki in četrtki ob 18.00.

Zborno mesto:
Športni center Ajdovščina

Udeležba je brezplačna!

temperatura vode: 29oC
Sreda: samo za organizirane skupine

aktualno

  • 04.02.2020Obratovanje športnega centra v mesecu februarju ter ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek

    Počitnice in prazniki so idealen čas za aktivno preživljanje prostega časa. Obiskovalci športnega centra lahko pokriti bazen in savne obiščete med 17. ter 21. februarjem po počitniškem urniku in počitniških cenah. Ne spreglejte tudi ugodnosti predhodnih prijav na Ajdovski tek, ki je v letošnjem letu bogatejši še za eno razdaljo in sicer teku na 4 km.

  • 10.01.2020Odprte so prijave na tekaško vadbo ter Ajdovski tek 2020

    Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju s Športnim društvom Tekačev Vipavske doline ponuja odličen recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.