Gorsko kolesarski kamp

V letošnjem poletju bomo skozi aktivnosti kolesarjenja spoznali raznolikost poti v Vipavski dolini. Če iščete nova doživetja ter vsebine, ste na pravi poti. Na cestah in makadamskih poteh bomo tako spoznavali osnove gorskega kolesarjenja, ter orientacije v naravi. 

Program se prične z možnostjo vključevanja otrok v jutranje varstvo od 6.30 dalje. Nadaljujemo ob 9.00  z kolesarskimi izleti, kateri trajajo predvidoma do 11.00. Sledi prosto kopanje pod nadzorom na letnem kopališču vse do 12.00 ter kosilo predvidoma do 13.00 ure.

Vsebina je v popoldanskem času zasnovana z izleti v naravo ter animacijskimi aktivnosmi do 15 ure oziroma športnim varstvom do 16.00 ure. 

Priporočila glede izbire ustrezne opreme
Pri spoznavanju športne panoge se začetnikom sprva svetuje kolo z zgolj prednjim vzmetenjem in z vilicami, ki se jih lahko fiksira. Kolo bo tako uporabno tudi za vožnjo po ravnem in navkreber. Tovrsten tip kolesa je cenejši oziroma so primeren tudi za vsakdanjo uporabo. Pozorni moramo biti tudi na velikost okvirja kolesa. Premajhen onemogoča iztegovanje kolen prevelik okvir pa lahko upliva na varnost vožnje.
Za vožnjo po kolesarskih enoslednicah ter nekoliko težljih spustih pa je seveda najboljša izbira polnovzmeneno kolo. 

Čelada je seveda pri gorskem kolesarjenju sestavni del opreme. Za začetnike-otroke, ki se bodo s panogo šele spoznali svetujemo navadno kolesarsko čelado. Za izkušenejše pa je seveda zaprta čelada del kolesarske opreme.
Za zaščito so obvezne tudi kolesarske rokavice. Priporočamo (neobvezno) pa tudi ščitnike za komolce in podlahti. Obutev in oblačila naj bodo udobna in zračna, a na izpostavljenih mestih lahko tudi podložena.


Jutranje varstvo in zajtrk
Jutranje varstvo je del razširjenega programa Športnih počitnic. Je oblika vzgojnega dela, ki se zaradi potreb staršev vključena v ceno programa tako za udeležence plavalnih tečajev, cici poletne šole ter ostalih vsebin počitniških programov. Poteka od 6.30 do 9.00 in je strokovno vodeno. Starši se na varstvo prijavijo tako, da ustrezno označijo obrazec na prijavnici, ki zajema uro prihoda ter možnost naročila zajtrka z doplačilom. Zajtrk je za udeležence varstva organiziran vsak dan ob 8.15. 

Petkove zaključne animacije
Zaključna animacija bo za  otroke dogodek poln veselja ter zabave. Zabavni animatorji nam bodo uprizorili predstavo, katere tematika bo povezana s športom in počitniškim dogajanjem.


Podrobno vsebino ter seznam potrebne opreme za udeležbo na programu bomo objavili na spletni strani predvidoma 3 dni pred začetkom posameznega termina. Z objavo vas bomo seznanili tudi preko elektronske pošte. 

29. 7. - 2. 8. (termin zaseden)
5. 8. - 9. 8. (še 8 prostih mest (od 12))
da
ne
Strinjam se s splošnimi pogoji

4-3=

info

Termini:
1.) 8. julij do 12. julij,
(PRIJAVA ZAPRTA)

2.) 22. julij do 26. julij,
(PRIJAVA ZAPRTA)

3.) 29. julij do 2. avgust,

4.) 5. avgust do 9. avgust.

 

Roki prijave:
1.) četrtek, 4. 7. do 12.00

2.) četrtek, 18. 7. do 12.00

3.) četrtek, 25. 7. do 12.00

4.) četrtek, 1. 8. do 12.00

 
Jutranje varstvo:
od 6.30 do 9.00


Zajtrk za udeležence jutranjga varstva:
doplačilo 15€/termin


Trajanje programa:
od 9.00 do 16.00


Število prostih mest:
12 udeležencev/termin


Starostna omejitev:
od letnik 2017 do letnik 2011


Cena 90€ - vključuje: 
uporabo športnih površin, strokovni kader, kosilo, popoldansko malico, DDV....


Način plačila:
Prvi dan ob začetku programa na recepciji Letnega kopališča.


Dodatne informacije:
(05) 364 47 21 (22)
med 8. in 16. uro 

temperatura vode: 26oC
sob. 20. julij: ZAPRTO

aktualno