Aktivne počitnice za upokojence

Ustrezna ter zadostna telesna aktivnost skozi celotno življenjsko obdobje vpliva na boljšo telesno pripravljenost ter posledično na kvalitetnejši življenjski slog posameznika. Program je namenjen starejšim kateri želijo v počitniškem sologu narediti nekaj za svoje zdravje oziroma preventivo glede morebitnih kroničnih nenalezljivih bolezni 

Vsebina bo potekala v sodelovanju z kineziologi, fizioterapevti ter strokovnimi delavci v športu. Skupine pa bodo formirane glede na predhodno fizično pripravljenost, ter zdravstveno stanje posameznikov katerih informacije bomo pridobili na testiranju pred samim začetkom vadbe. Vsebina programa bo zajemala, program za izboljšanje delovanja srčno žilnega sistema, sprehodi v naravi, vaje v zunanjem bazenu, vaje v dvoranah, program za rehabilitacijo , fizioterapija ali mazaža glede na morebitne zdravstvene težave pozameznikov, program za sprostitev ter umiritev, joga ter izobraževalni program na katerem bomo spoznali pomen in zakonitosti učinka vadbe na naše telo ter dobro počutje. 

Na prvi uri vadbe bomo tako skupaj z osebjem iz zdravstvene zavarovalnice VZAJEMNA, izvedli preizkus telesne pripravljenosti. V kolikor imate zaradi vašega trenutnega zdravstvenega stanja pri sebi pomisleke glede udeležbe na programu je priporočljivo, da si pridobite mnenje vašega osebnega zdravnika. 

Zaključni izlet

Petkovo vsebino programa bomo dopolnili z obiskom Žusterne, kjer si bomo privoščili oddih na morju, kosilo si ogledali športni park bonifika in spoznali način uporabe zunanjega fitnesa. 

 

info

Termini

1.) 20. do 24.junij
    
roki prijave 
PRIJAVA ZAPRTA

število prostih mest
20-udeležencev/termin

Cena 50€ - vključuje: 
Strokovni kader, jutranja kava oz pijača po izbiri, kosilo, uporabo športne infrastrukture, končni izlet, DDV...

Način plačila 
Prvi dan ob začetku programa

Dodatne informacije  
(05) 364 47 21 (22) 
med 8. in 16. uro

temperatura vode: oC
5. oktober ZAPRTO

aktualno

  • 28.09.2022Pokriti bazen in savne bodo z obratovanjem pričele v ponedeljek 3. oktobra

    V Športnem centru Ajdovščina bodo pokriti bazen in savne pričele z obratovanjem v ponedeljek 3. oktobra. V prijetnem ter raznolikem okolju Športnega centra Ajdovščina lahko ponovno rezervirate tudi, animacijske-rojstno dnevne programe za otroke, načrtujete vadbo v fitnesu, izvajate vadbo plezanja, ljubitelji namiznega tenisa pa za izvedbo aktivnosti lahko najamete opremo.

  • 16.09.2022Zavod za šport Ajdovščina razpisuje prosto delovno mesto strokovni sodelavec

    Zavod za šport Ajdovščina razpisuje prosto delovno mesto strokovni sodelavec, katerega naloge so sodelovanje v pripravi programov, planov, organizacija in vodenje mladinskih dejavnosti, vodenje evidenc, zbiranje podatkov za izvedbo programov, priprava poročil, druga dela in naloge po navodilih vodje oziroma direktorja, opravljanje del in nalog za projekt sopotnik in občasna dela na recepciji.