Aktivne počitnice za upokojence

Ustrezna ter zadostna telesna aktivnost skozi celotno življenjsko obdobje vpliva na boljšo telesno pripravljenost ter posledično na kvalitetnejši življenjski slog posameznika. Program je namenjen starejšim kateri želijo v počitniškem sologu narediti nekaj za svoje zdravje oziroma preventivo glede morebitnih kroničnih nenalezljivih bolezni 

Vsebina bo potekala v sodelovanju z kineziologi, fizioterapevti ter strokovnimi delavci v športu. Skupine pa bodo formirane glede na predhodno fizično pripravljenost, ter zdravstveno stanje posameznikov katerih informacije bomo pridobili na testiranju pred samim začetkom vadbe. Vsebina programa bo zajemala, program za izboljšanje delovanja srčno žilnega sistema, sprehodi v naravi, vaje v zunanjem bazenu, vaje v dvoranah, program za rehabilitacijo , fizioterapija ali mazaža glede na morebitne zdravstvene težave pozameznikov, program za sprostitev ter umiritev, joga ter izobraževalni program na katerem bomo spoznali pomen in zakonitosti učinka vadbe na naše telo ter dobro počutje. 

Na prvi uri vadbe bomo tako skupaj z osebjem iz zdravstvene zavarovalnice VZAJEMNA, izvedli preizkus telesne pripravljenosti. V kolikor imate zaradi vašega trenutnega zdravstvenega stanja pri sebi pomisleke glede udeležbe na programu je priporočljivo, da si pridobite mnenje vašega osebnega zdravnika. 

Zaključni izlet

Petkovo vsebino programa bomo dopolnili z obiskom Žusterne, kjer si bomo privoščili oddih na morju, kosilo si ogledali športni park bonifika in spoznali način uporabe zunanjega fitnesa. 

 

info

Termini

1.) 20. do 24.junij
    
roki prijave 
PRIJAVA ZAPRTA

število prostih mest
20-udeležencev/termin

Cena 50€ - vključuje: 
Strokovni kader, jutranja kava oz pijača po izbiri, kosilo, uporabo športne infrastrukture, končni izlet, DDV...

Način plačila 
Prvi dan ob začetku programa

Dodatne informacije  
(05) 364 47 21 (22) 
med 8. in 16. uro

temperatura vode: 29oC
pon,tor,čet,pet: 16:00 - 21:00, sobota 14:00 - 21:00

aktualno

  • 19.12.2022Obratovanje Športnega centra Ajdovščina v času božično novoletnih praznikov

    Mesec december je čas obdarovanj, ter dobrega vzdušja. Seveda pa si ob koncu leta lahko privoščite oddih in rekreacijo v Športnem centru Ajdovščina, zato ne spreglejte urnika obratovanja pokritega bazena, savn, fitnesa ter plezalne stene v času božično novoletnih praznikov.

  • 10.11.2022Športaj z nami tudi ti

    Zavod za šport Ajdovščina bo v sodelovanju z Zdravstveno zavarovalnico Vzajemna dne 10. decembra organizator programa Športaj z nami tudi ti, kateri bo zajemal meritve zdravstvenega ter funkcionalnega stanja telesa.