Majski tek - City run 2018

Dvignite pulz in se nam pridružite na že tradicionalnem 15 Majskem teku City run, kateri spada v serijo Primorskih pokalnih tekov. V letošnjem letu bo izvedba Majskega teka City run-potekala v sklopu UTVV-ja soboto 12. maja od 9 ure dalje. Tekaško prireditev bodo sprva začali najmlajši z razdaljami med 300 in 2000 m ob 11 uri pa bo potekal tek za odrasle na razdalji 11 km. 

Ta poteka v okolici mesta Ajdovščina. Proga je zasnovana tako, da udeleženec začuti lepote narave, obdane z gorovjem ter se dotakne starega zgodovinskega jedra z ohranjenim rimskim obzidjem. Tekači se bodo povzpeli po asfaltni in gozdni poti vse do izvira reke Hubel,j ter ob reki nadaljevali pot v mestno središče. Zaključek 10.800 metrov dolge proge in premaganih 150 m višinske razlike, je v športnem parku Zavoda za šport Ajdovščina.

Tekačem se ob plačilu štartnine omogoči:  dve okrepčevalnici.na progi, spominsko majico, kosilo, kopanje v bazenu, varstvo ter animacija otrok.

Ne spregljete ugodnosti ob predhodnih prijavah za tek odraslih
Vsi, ki boste spletno prijavo ter plačila uredili najkasneje do ponedeljeka 7. maja do 12 ure je znesek štartnine 12€, od 8 maja do dneva dogodka pa 17€. 

Predhodne prijave organiziranih skupin-društva, šole-(tek mladina) 
Za udeležbo na mladinskih tekih sprejemamo na elektronski naslov info@zs-ajdovscina.si do torka 8. maja do 12 ure. V prijavo navedite: Ime in priimek, letnico rojstva ter podatke o plačniku ter načinu plačila...

Tekaški vikend
Vsi udeleženci majskega teka ste vabljeni, da obiščete Vipavsko dolino že dan pred prireditvijo, se udobno namestite pri nas, si ogledate progo in se v miru pripravite na tek! Ponujamo vam namestitev v Avtokampu Adovščina, ki se nahaja na kraju tekaške prireditve.

Kako do prizorišča
Prizorišče teka se nahaja pred Športnim centrom Ajdovščina. Ob izvozu iz avtoceste H4 se peljete po Tovarniški cesti mimo Fructala. Na krožnem križišču zavijete levo ter pri pošti takoj na desno oziroma slidite tablam Športni center Ajdovščina.

Osvežitev in regeneracija
Po končanem teku se pred razglasitvijo rezultatov lahko osvežite v pokritem bazenu športnega centra Ajdovščina. Zato poleg tekaške in druge opreme ne pozabite na kopalke!!

Otroški park Rado-Živa (dodatna aktivnost otrok v času prireditve)
V Zavodu za šport Ajdovščina poskrbimo, da bo tekaška prireditev otrokom v zabavo. V času prireditve bo odprt otroški park Rado-Živa, kjer bodo poleg igral na voljo še proga z avtomobilčki  ter napihljiva igrala.

Organizirano varstvo otrok v času prireditve  
Tudi na letošnjem tradicionalnem Majskem teku vas v Športnem centru Ajdovščina čakajo novosti in obilica zabave. Tekači, ki prihajate v spremstvu otrok od dopolnjenega 4 leta starosti imate v ceno štartnine vključeno tudi organizirano "športno" varstvo med 10:30 in 13:00. Varstvo bo potekalo v otroškem parku rado-živa, športnih dvoranah v letošnjem letu pa bo za otroke ki radi plavajo animacija potekala tudi v pokritem bazenu. 

Prijave in podrobne informacije

Spletna prijava

info

Dolžine prog mladina,
-(od 300m do 2000m),

Štartnina-mladinski teki
2€ na dan dogodka

Dolžina proge
odrasli (11km)

Štartnina-tek odrasli 
12€ do 7 maja do 12. ure
17€ od 8 maja do 12 maja

plačila tekaški vikend
-znesek 20€/oseba
(na dan prihoda v kamp)

temperatura vode: 29oC
pon-pet 16-21, sre.org.sk, sob 14-21

aktualno

  • 06.12.2018Decemberski urnik ter novoletna nagradna igra

    Mesec december je čas dobrega vzdušja ter obdarovanj. Poleg nakupa darilnih bonov, urnika pokritega bazena, savn ter fitnesa vas vabimo, da sodelujete v novoletni nagradni igri ter zadenete darilni bon po izbiri za obisk bazena, savne ali fitnesa.

  • 19.10.2018Jesenske počitnice v Športnem centru Ajdovščina

    Preživite vaše jesenske počitnice v Športnem centru Ajdovščina, katerega ponudba vključuje prostore namenjene športni rekreaciji, sprostitvi ter oddihu.