Priprave na Majski tek - City & Sky run 2019

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšate svojo telesno pripravljenosti. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju z Društvom tekačev Vipavske doline ponuja pravi recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev.  

Priprave na tekaške preizkušnje City run 11km ter Sky run 16km, bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje s razgibavanjem in ogrevanjem pred ter raztezanjem po koncu aktivnosti.

Tekaški prireditvi City run ter Sky run 2019, bosta potekali v soboto 4. maja 2019.

V družbi tekačev Vipavske doline bomo vadili v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

1.      Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki z tekom začenjajo na na novo ali po prekinitvi ter niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 

2      Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Majskem teku.  

3.     Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Vsebino programa bomo dopolnili s tekom po razgibanih progah

S tekom po razgibanem terenu zagotovo še izboljšujemo svojo vzdržljivost. Tukaj se bomo osredotočili predvsem na to, da ne bomo pohodili korenin ali kamnov. Čas nam bo zagotovo mineval drugače. Med samo vadbo bomo iskali lep razgled, ki nas bo zagotovo prevzel. To je tudi razlog, da bomo hitreje napredovali v vzdržljivosti, saj boste veliko časa preživeli v čisti aerobni obremenitvi, zaradi katere se vam bo povečala splošna fizična pripravljenost, posledično pa boste zmorali preteči daljše razdalje. 

info

Pričetek:
- Četrtek, 7. marec ob 18.00

Rok prijave:
- Prijava zaprta

Termini: 
- Torek in četrtek ob 18.00

Zborno mesto:
- Pred glavnim vhodom športnega centra Ajdovščina

Udeležba je brezplačna!

temperatura vode: 29oC
Sreda: samo za organizirane skupine

aktualno