Rekord proge ter rekordno število tekačev na Majskem teku

datum: 19.05.2014

kategorija: Aktualne novice

Na Ajdovskem Majskem teku beležili največje število tekačev doslej, organizator pa je zabeležil tudi najhitrejši čas, ki je za dobro minuto boljši od aktualnega rekorda proge.

Zavod za šport Ajdovščina je tako v okviru akcije Slovenija teče 2014 priredil Majski tek, na katerem so se lahko preizkusili tako otroci kot člani in članice. Tek so odprli otroci, ki so se pomerili na razdaljah med 300 in 2.000 metri. Ob 11.00 pa je sledil osrednji tek.
Teka se je udeležilo 222 otrok ter 175 tekačev  članov in članic kar je za absolutno udeležbo 108 tekačev več kot v lanskem letu. Zmagovalec in novi rekorder proge je postal Jošt Lapajne (KGT Papež) s časom 37min 21sek kar je za minuto ter 7 sek  boljši od aktualnega rekorda. V ženski kategoriji je absolutno zmago slavila Petra Tratnik (ŠD Nanos Podnanos) s časom 44 min 21sek. 

Organizator se za pomoč zahvaljuje sponzorjem; Občini Ajdovščina, Mlinotest, d.d., Fructal d.d., Art optika Ajdovščina, Zavarovalnica Triglav d.d. Nova Gorica, Red Bull Ljubljana, Optika Ibis, Debitel Ljubljana, Restavracija Mama, Pizzerija in špagaterija Zmaj, Automatic servis, Pigal Ajdovščina, Vita d.o.o., Bazeni Stotinka d.o.o., Tobačna Grosist d.o.o., Fama d.o.o. Vipava, Haglitner Hygiene d.o.o. Incom d.o.o. Ajdovščina, Taurus sport, Bar 10 Col, Avtoprevozništvo Lampe Jožko, Net Ajdovščina, AM sport-športna prehrana, Iris Batista-Photography

Posebna zahvala pa gre tudi tekačem Vipavske doline za pomoč pri izpeljavi priprav na Majski tek ter pomoč pri zagotavljanju redarske službe, Krajevni skupnosti Batuje za pomoč pri zagotavljanju redarske službe ter lastnikom zamljišč po katerih je potekala prireditev.

Rezultati Majski tek 2014

 

temperatura vode: 29oC

aktualno